bochentraining basis

Leer de tips en tricks over bochten rijden

Of je nu kort of al veel langer motor rijdt maakt voor deze bochtentraining niets uit. De basis bochtentraining gaat over het rijden van bochten op de openbare weg met een instructeur en niet over het rondjes rijden op een circuit.

De snelheid waarmee je rijdt is daarom niet zo belangrijk. Het gaat ons er om dat je de techniek goed leert en veilig door de bochten rijdt. Als de basis goed is komt snelheid (als je dit al wilt) vanzelf wel.

De dag begint met voorstellen, inventariseren en theorie van het rijden van bochten. Wat moet je doen als je een bocht gaat rijden en vooral waarom is het verstandig om dat te doen. Aan bod komt o.a. het gebruik van je remmen, de plaats op de weg die je moet innemen, kijkgedrag etc.

Vervolgens zullen we het rijden van bochten en het gebruik van je remmen in de praktijk brengen. Daarna rijden we gezamenlijk een route van ongeveer 180km met aardig wat bochten en brengen we het geleerde in de praktijk op de openbare weg. Naast het leerelement is er uiteraard ook ruimte voor de broodnodige ontspanning, gezelligheid en het stellen van vragen over motorrijden.

Onderweg maken we natuurlijk een stop voor de lunch, die overigens voor eigen rekening is.

Aan het einde van deze gezellige en instructieve dag weet je vrijwel alles over het veilig rijden van bochten. Niet onbelangrijk, je kunt het geleerde ook in de praktijk brengen.

Wil je je verder bekwamen in het bochten rijden dan is een logische vervolgstap het deelnemen aan een gevorderden training.

Jouw motorpraktijk en daarmee ook het plezier in motorrijden zal met sprongen vooruit gaan.

Deze training is toegankelijk voor alle type rijders die de basis van het bochten rijden willen leren.

Voor meer informatie over deze bochtentraining kun je altijd mailen naar : Job@letsgomotorreizen.eu

Informatie over deze training :

Start : 08.00 uur (Kerkrade)

Einde : 18.00 uur (Kerkrade)

Kilometers : 180km

Kosten : €125,00 p.p.

Wil jij je graag inschrijven voor een training, kijk dan hieronder


Basis bochtentraining

(Eigen datum)

Wil jij liever op een doordeweekse dag deze training volgen ? Ook dat is geen probleem! Bij een groep van minimaal 4 rijders leggen wij samen in overleg een gewenste datum vast!